fb Henna Brows - V-Cosmetics


V-Cosmetics

All about the Brows

Wilt u lang plezier hebben van gekleurde wenkbrauwen? Dan is wellicht de Henna Brow behandeling iets voor u. Henna blijft wel degelijk langer op de huid en wenkbrauwhaartjes zitten dan normale wenkbrauwverf. Bij V-Cosmetics zorgen wij ervoor dat de wenkbrauwen tijdens deze behandeling strak in model worden gebracht door middel van waxen en/of epileren. En wordt de Henna aangebracht aan de hand van uw wensen en ons advies. Voor een bijpassend, natuurlijk (of dramatisch) effect.

Benieuwd naar de voor en na foto’s van voorgaande Henna Brow behandelingen? Klik dan hier.

 

Herkomst van Henna

Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, Lawsonia inermis. Het is een struik die van nature voorkomt in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt, terwijl de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren.

De henna is vrij van PPD, zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Bij V-Cosmetics wordt henna slechts met pure rozenwater gemengd. En worden diverse henna kleuren gemixt voor het perfecte resultaat op uw wenkbrauwen.

Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen, het is zelfs gezond voor het haar! Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up en microblading.

 

Henna verf is 100% natuurlijk, een dikke pasta welke stevig op de huid aangedrukt wordt. De henna geeft hierdoor haar kleur af op de haren en de huid. Het effect is een diepe en intensievere kleur op de haartjes en een mooie afdruk op de huid. Omdat de henna ook aan de huid hecht, kunnen gaatjes in de wenkbrauwen opgevuld worden en bij smalle wenkbrauwen met weinig haar, een passende vorm gecreëerd worden. De eerste paar weken zal het bijtekenen van de wenkbrauwen overbodig zijn. De afdruk op de huid blijft tot 14 dagen op de huid en de kleur op de wenkbrauwharen blijft vijf tot zes weken zichtbaar. Hoelang de henna werkelijk blijft zitten, is afhankelijk van diverse factoren. Waaronder het huidtype en de toepassing van de juiste nazorg. Henna verbleekt niet in combinatie met UV-straling, waardoor u ook zomers langer plezier zal hebben van het effect.

 

 

Golden Ratio Techniek

 

Voor de wenkbrauwen in model worden gebracht, is het belangrijk om de juiste vorm te bepalen. Dit doen we bij V-Cosmetics door gebruik te maken van de ‘Golden Ratio’ (of gulden snede) techniek. Bij de Golden Ratio techniek wordt er goed gekeken naar de universele verhoudingen in het gezicht. Zo kan de perfecte vorm worden gecreëerd en kunt u er zeker van zijn dat u met prachtige wenkbrauwen de salon verlaat.

 

Waxen en epileren

Voorafgaand de behandeling zal de juiste techniek worden bepaald voor het stylen van uw wenkbrauwen. Uiteraard wordt deze keuze in overleg met u gemaakt en zullen wij deze op basis van uw voorkeur beslissen.

 

Contra-indicaties

Allergie voor henna/walnoten;

Glycose-6-fosfaat-dehydrogenase (G6PD);

Gebruik van Lithium (de werking van de medicatie wordt gedurende vierentwintig uur minder);

Wondjes rondom de wenkbrauwen;

Recent geverfde wenkbrauwen (Na anderhalve week weer mogelijk);

Zwangerschap.

Bent u niet helemaal zeker van de bovenstaande contra-indicaties? Dan kunnen wij altijd kosteloos een patch test uitvoeren om te kijken hoe u op de behandeling reageert.

 

Nazorg Henna Brows

Gedurende achtenveertig uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water;

Gebruik geen bewerkte olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen;

Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen;

Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen alleen met water;

Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht maar dep de wenkbrauwen droog;

Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up.

 

 

Henna Brows

 
  • Henna Brows € 39,00
  • Duo Henna Brows ( 2 personen )€ 72,50