fb Henna Brows - V-Cosmetics


V-Cosmetics

Henna Brows

Henna Brows

Mooi gestylde wenkbrauwen zonder hier iedere ochtend eerder voor uit bed te komen? Kom langs bij schoonheidssalon V-Cosmetics om ze prachtig in model te laten brengen met uw favoriete techniek én ze te laten verven. We maken gebruik van onder andere threading, waxen, epileren en henna.

Benieuwd naar de voor en na foto’s van voorgaande Henna Brow behandelingen? Klik dan hier.

 

Super strakke wenkbrauwen met Browtastic

 

Herkomst

Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, Lawsonia inermis. Het is een struik die van nature voorkomt in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt, terwijl de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren.

De henna is vrij van PPD, zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Wij mengen de henna slechts met pure rozenwater. Tijdens deze behandeling gebruiken we diverse hennakleuren of een mix van kleuren. Zo kunnen we de perfecte combinatie voor u maken.

Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen, het is zelfs gezond voor het haar! Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up en microblading.

 

Een henna verf is honderd procent natuurlijk en een dikke pasta die stevig op e huid geduwd wordt. De Henna geeft kleur af op de haren en de huid. Het effect is een intensievere kleur en een afdruk op de huid. Hierbij kunnen gaatjes opgevuld worden en bij weinig haren een passende vorm worden nagemaakt. De eerste tijd is bijtekenen niet meer nodig. Het effect blijft tot viertien dagen op de huid en vijf tot zes weken op de haren zichtbaar, afhankelijk van het huidtype en de juiste nazorg. Daarnaast verbleekt henna niet in combinatie met zonlicht en zult u langer plezier hebben van de kleur, ook tijdens de zomerperiode

 

Golden Ratio Techniek

Voor de wenkbrauwen in model worden gebracht, is het belangrijk om de juiste vorm te bepalen. Dit doen we bij V-Cosmetics door gebruik te maken van de ‘Golden Ratio’ (of gulden snede) techniek. Bij de Golden Ratio techniek wordt er goed gekeken naar de universele verhoudingen in het gezicht. Zo kan de perfecte vorm worden gecreëerd en kunt u er zeker van zijn dat u met prachtige wenkbrauwen de deur uit loopt!

Waxen en epileren

Voorafgaand de behandeling zal de juiste techniek worden bepaald voor het stylen van uw wenkbrauwen. Uiteraard overleggen wij dit met u en zullen wij dit op basis van uw voorkeuren beslissen.

 

Contra-indicaties

 • Allergie voor Henna/walnoten
 • Glycose-6-fosfaat-dehydrogenase (G6PD)
 • Gebruik van Lithium (de werking van de medicatie wordt gedurende vierentwintig uur minder)
 • Wondjes rondom de wenkbrauwen
 • Recent geverfde wenkbrauwen ( Na anderhalve week weer mogelijk)
 • Zwangerschap

Bent u niet helemaal zeker van de bovenstaande contra-indicaties? Dan kunnen wij altijd kosteloos een patch test uitvoeren om te kijken hoe u op de behandeling reageert.

 

Advies na de Henna Brow behandeling

Voor langer behoud van de Henna Brow zijn er een aantal adviezen:

 • Gedurende achtenveertig uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water
 • Gebruik geen bewerkte olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen
 • Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen
 • Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen alleen met water
 • Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht maar dep de wenkbrauwen droog
 • Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up.

 

Henna Brows

 
 • Henna Brows € 39,00
 • Duo Henna Brows ( 2 personen )€ 72,50