fb Permanente make-up (PMU) - V-Cosmetics


V-Cosmetics

Permanente make-up (PMU)

Permanente make-up (PMU)

Wat is permanente make-up precies?

Permanente make-up is een revolutionaire pigmentatiemethode waarmee hypoallergene pigmenten met een ultra dunne naald in de dermale laag van de huid worden aangebracht. Het doel van deze procedure is het verbeteren van het uiterlijk, het zelfbeeld, het verhogen van zelfvertrouwen, het zorgen voor een meer actieve levensstijl en het geven van meer persoonlijke vrijheid en tijdbesparing tijdens de uiterlijke verzorging.
De behandeling is bij zowel vrouwen als mannen een uitkomst. Door de micropigmentatie kan er met kleur op de juiste plaatsen een accent worden gelegd. De behandeling is naast een uitkomst op het gebied van gemak ook ideaal voor klanten met trillende handen, een visuele beperking, make-up allergie of gevoelige ogen.

 

Keep calm, my eyebrows are rainproof 

 

De verschillen tussen de mesjes techniek (microblading) en PMU naaldmodule

Er zijn verschillende manieren voor het zetten van de perfecte wenkbrauwen.
V-Cosmetics werkt met de mesjes techniek (microblading) of machinaal. Met mesjes is het mogelijk flinterdunne ‘neppe’ wenkbrauw haartjes te creëren voor een zeer natuurlijk effect op de wenkbrauwen. Deze techniek is niet voor elk huidtype geschikt, daarom werken wij ook machinaal. Wanneer de huid verouderd is, of bij een vet/dik huidtype zullen de mesjes niet goed in de huid kunnen hechten waardoor de wenkbrauwen compleet vervagen. Bij gebruik van de machine wordt het pigment dieper in de huid gepompt. Ook kunnen er op deze manier zeer realistische haartjes worden nagebootst. Doordat de machine dieper en steviger werkt is dit mogelijk bij elk huidtype.

 

Powderbrows

De nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up heet Powder-Brows, of ook wel ombre brows genoemd. Bij deze techniek worden er allemaal minuscule pixels in de huid gepigmenteerd. Doordat hierbij meerdere lagen worden opgebouwd, krijg je een prachtige volle wenkbrauwen als eind resultaat.

 

Consult

Voorafgaand de afspraak voor de permanente make-up behandeling adviseren wij u een consult afspraak te maken voor het doornemen van uw medische gegevens, nazorg en risico formulieren. Ook bespreken wij voorafgaand de behandeling uw verwachtingen en welke techniek het beste bij uw wensen aansluit.

Maak hier een afspraak voor uw consult.

 

Pigmenten

Er zijn veel vrouwen die rond lopen met ‘verkleurde permanente make-up wenkbrauwen’.
Helaas is dit het gevolg van onzuivere pigmenten, dat wil zeggen dat de pigment ijzeroxides en metalen bevatten. Wanneer een pigment ijzeroxide bevat zal deze in de huid gaan oxideren. Roesten dus!
Roest doet de wenkbrauwen rood/oranje verkleuren en gaat nooit meer uit de huid weg. Wanneer een pigment zware metalen bevat kan dit grote schade aan uw gezondheid veroorzaken. Wanneer u een MRI- of CT-scan moet ondergaan kan dit de huid zo irriteren dat er zelfs brandwonden kunnen ontstaan. Bij V-Cosmetics wordt uitsluitend gewerkt met de pigmenten van Swiss-Color. Deze bevatten de hoogste zuiverheid en zijn dus helemaal vrij van deze schadelijke stoffen. 
Doe altijd eerst research en kies voor kwaliteit!

Golden Ratio Techniek

Voorafgaand de behandeling bepalen we de juiste vorm door het volgen van de  botstructuur. Dit doen we bij V-Cosmetics door gebruik te maken van de ‘Golden Ratio’ (of gulden snede) techniek. Bij de Golden Ratio techniek wordt er goed gekeken naar de universele verhoudingen in het gezicht. Zo kan de perfecte vorm worden gecreëerd en zorgen we dat de wenkbrauwen 100% symmetrisch uitgetekend worden voordat we starten met de behandeling. Nadat wij van u hebben vernomen dat dit precies is wat u wenst, zullen wij starten met pigmenteren.

Benieuwd naar de voor en na foto’s van voorgaande PMU behandelingen? Klik dan hier.

 

Duurzaamheid en de procedure van permanente make-up

 • De resultaten blijven tussen de één en drie jaar mooi zitten
 • Een jaarlijkse touch-up voor een blijvend mooi resultaat wordt aanbevolen
 • We tekenen de wenkbrauwen met een potlood tot u helemaal tevreden bent
 • We kijken of de wenkbrauwen symmetrisch zijn d.m.v. een fotoprogramma
 • We kiezen samen de kleur die het best bij uw eigen haarkleur en huidskleur past

 

Nazorg instructies

Tijdens het zetten van permanente make-up wordt de huid beschadigd waardoor u dit dient te verzorgen als een wondje. Het gehele genezingsproces duurt gemiddeld 6 weken.

Voor het beschermen van de pmu op de oogleden of de wenkbrauwen brengt u 2 maal per dag vaseline aan met een wattenstaaf. Daarnaast mag de huid 2 dagen na de behandeling niet nat worden.  Na deze 2 dagen kunt u de huid rondom het behandelde gebied voorzichtig reinigen met lauw water en drogen met een schone handdoek. Tijdens het genezingsproces ontstaan er lichte korstjes, belangrijk is dat u hier niet aanzit en de huid niet afdekt met make-up, pleisters, verband of mutsen/petten. Vermijd minimaal 2 weken na de behandeling ook sauna’s, zwembaden, zonlicht of zonnebank. Na 6 en binnen 8 weken wordt er een touch-up behandeling geadviseerd voor een optimaal resultaat.

 

 

PMU Wenkbrauwen

 
 • Hairstrokes met naaldmodule€ 295,00
 • Microblading€ 295,00
 • Powderbrows€ 325,00

De bovenstaande PMU behandelingen zijn inclusief één na behandeling binnen 8 weken. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een optimaal en langdurig resultaat.

Touch - Up Wenkbrauwen

 
 • Touch-Up binnen 3 maanden€ 60,00
 • Touch-Up binnen 6 maanden€ 90,00
 • Touch-Up binnen 1-2 jaar€ 145,00

De genoemde tarieven gelden alleen als de PMU bij V-Cosmetics geplaatst is en binnen het genoemde tijdbestek.

PMU Eyeliner

 
 • Boven en onder€ 295,00
 • Boven€ 215,00
 • Onder€ 185,00

De bovenstaande PMU behandelingen zijn inclusief één na behandeling binnen 8 weken. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een optimaal en langdurig resultaat.

Touch-Up Eyliner

 
 • Touch-Up binnen 3 maanden€ 60,00
 • Touch-Up binnen 6 maanden€ 90,00
 • Touch-Up binnen 1-2 jaar€ 145,00

De genoemde tarieven gelden zowel voor de onder eyeliner als de boven eyeliner en alleen als de PMU bij V-Cosmetics geplaatst is, binnen het genoemde tijdbestek.