fb Ontstaan - V-Cosmetics


V-Cosmetics

Ontstaan

 

Ik had maar één droom

Mijn naam is Vera van Dierendonck, eigenaresse en oprichtster van Schoonheidssalon V-Cosmetics sinds 2016. Na mijn studiejaren als schoonheidsspecialiste, allround schoonheidsspecialiste, pedicure en medisch pedicure, tientallen specialisaties en trainingen, heb ik veel ervaring kunnen opdoen bij verschillende bedrijven. Na vijf jaar werken voor een werkgever, bij maar liefst zes verschillende bedrijven, kwam ik erachter dat dit niet was wat ik wilde. Ik had mijn eigen ideeën, mijn eigen visie. Ik kon mijn enthousiasme en passie voor het vak op deze manier niet op de juiste manier benutten. Daarom zat er maar één ding op..

 

Klaar voor de start

Tijdens mijn toenmalige werk in een schoonheidssalon kreeg ik de kans van een oud-collega haar praktijkruimte aan huis te huren in Delft. Dit begon met twee dagen per maand, en groeide binnen twee jaar uit naar drie dagen per week. Zes dagen per week zat de salon vol, drie dagen met mijn cliënten, en drie dagen voor haar eigen cliënten. Ik kon niet meer groeien, was dit wat ik wilde? Gelukkig kwam het grootste deel van het klanten bestand uit Rotterdam, en besloot ik een ruimte te zoeken waarbij ik wel verder kon uitbreiden. Ik kwam terecht in een bestaande winkel in het centrum van Rotterdam met verschillende ondernemers onder één dak. Ik kon mijn eigen ruimte creëren met een oppervlakte van twaalf vierkante meter. Daarin paste net een behandelstoel en een nageltafel, maar ik was door het dolle heen! Na vier maanden ging deze winkel failliet, ik moest er dus uit… Ik kon binnen drie weken mijn spullen ophalen en vertrekken.

 

Op een missie

Stoppen wilde ik absoluut niet. Dag en nacht heb ik het internet afgespeurd op winkelruimtes die te huur stonden. Maar waar wilde ik zitten? In het centrum van Rotterdam waren de kosten van een nette winkelruimte onbetaalbaar. Na vele bezichtigingen vond ik het pand op de Schiedamsedijk. Iets wat verwaarloost, maar wel betaalbaar. Na nachten lang piekeren besloot ik ervoor te gaan en tekende het huurcontract. Een week later kreeg ik de sleutel van het pand, en kon het klussen beginnen. Inmiddels twee jaar verder is schoonheidssalon V-Cosmetics uitgegroeid tot een geweldig team van vier werknemers en blijft het klanten bestand en behandelaanbod groeien. En wat hebben we nog veel plannen voor de toekomst!