fb Ontstaan - V-Cosmetics


V-Cosmetics

Ontstaan

”Toen ik begon met de opleiding schoonheidsspecialiste, had ik maar 1 droom: Mijn eigen salon.”

Mijn naam is Vera van Dierendonck, eigenaresse en oprichtster van Schoonheidssalon V-Cosmetics, sinds 2016.

Waar het begon:

Na mijn studiejaren als schoonheidsspecialiste, allround schoonheidsspecialiste, pedicure en medisch pedicure, tientallen specialisaties en trainingen, heb ik veel ervaring kunnen opdoen bij verschillende bedrijven. Na 5 jaar werken voor een werkgever, bij maar liefst 6 verschillende bedrijven, kwam ik erachter dat dit niet was wat ik wilde.

Ik had mijn eigen ideeën, mijn eigen visie. Ik kon mijn enthousiasme en passie voor het vak op deze manier niet op de juiste manier benutten. Daarom zat er maar 1 ding op..

Klaar voor de start:

Tijdens mijn toenmalige werk in een schoonheidssalon kreeg ik de kans van een oud-collega haar praktijkruimte aan huis te huren in Delft. Dit begon met 2 dagen per maand, en groeide binnen 2 jaar uit naar 3 dagen per week. 6 dagen per week zat de salon vol, 3 dagen met mijn cliënten, en 3 dagen voor haar eigen cliënten. Ik kon niet meer groeien, was dit wat ik wilde?

Gelukkig kwam het grootste deel van het klantenbestand uit Rotterdam, en besloot ik een ruimte te zoeken waarbij ik wel verder kon uitbreiden. Ik kwam terecht in een bestaande winkel in het centrum van Rotterdam met verschillende ondernemers onder 1 dak.

Ik kon mijn eigen ruimte creëren met een oppervlakte van 12 vierkante meter. Daarin paste net een behandelstoel en een nageltafel, maar ik was door het dolle heen!

Na 4 maanden ging deze winkel failliet, ik moest er dus uit… Ik kon binnen 3 weken mijn spullen ophalen en vertrekken.

Op een missie:

Stoppen wilde ik absoluut niet. Dag en nacht heb ik het internet afgespeurd op winkelruimtes die te huur stonden. Maar waar wilde ik zitten? In het centrum van Rotterdam waren de kosten van een nette winkelruimte onbetaalbaar.

Na vele bezichtigingen vond ik het pand op de Schiedamsedijk. Iets wat verwaarloost, maar wel betaalbaar. Na nachten lang piekeren besloot ik ervoor te gaan en tekende het huurcontract.

Een week later kreeg ik de sleutel van het pand, en kon het klussen beginnen.

”Wat was dit spannend!”

Inmiddels 2 jaar verder is schoonheidssalon V-Cosmetics uitgegroeid tot een geweldig team van 4 werknemers en blijft het klantenbestand en behandelaanbod groeien.

En wat hebben we nog veel plannen voor de toekomst!